Finnmarksløpet

Webshop

Hvem er Arnt Ola Skjerve egentlig?

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 14.03.2013 07:18

Arnt Ola Skjerve er 30 år, bosatt i Jårdåren og er en dyktig hundekjører. Det kommer fram av hans tidligere meritter i både Finnmarksløpet og Femundløpet. Han har gjennomført fem Finnmarksløp tidligere. Han har hatt alle pallplassene i FL 500. Han vant denne klassen i 2009. I 2012 ble han nummer ni på FL-1000.

I år ble han nr. 2 i Femundløpet - ble slått av Ralph Johannessen, Inger Marie Haalands sjefshandler og samboer, med bare 19 minutter.

- Det var forsmedelig med tapet i årets Femundløp, uttalte Skjerve til Finnmarksløpets presseteam før løpsstart.

- I år satser jeg alt på å stå øverst på pallen i 1000-klassen! Ralph, som også deltok i denne samtalen hintet til Skjerve: - Nå Arnt Ola er det slutt på at du bare skal kjøre gjennom løypa for å bli kjent med sporet, nå er det konkurranse som gjelder og du må kjøre veldig fort hvis du skal slå Inger Marie. For sammen er vi krutt!

Skjerve har drømt å bli hundekjører helt fra han var liten gutt og fikk sin første trekkhund da han var 11 år. Arnt Ola lever med andre ord ut sine drømmer.

Skjerves bakgrunn viser at han har opplevd både oppturer og nedturer i sin karriere som hundekjører. Slike erfaringer vil nok være veldig nyttige der han nå står bak på sleden og skal gjøre de rette valgene for hundene og seg selv og nå sitt realistiske mål om å vinne FL-1000.

Nå gjennstår det å se hvem som har mest krutt igjen i spannet sitt! 

Partnere