Finnmarksløpet

Webshop

Startet mot Levajok

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Therese N. Andersen
Dato: 13.03.2013 20:31

Etter fem timer og to minutter er Inger-Marie Haaland nå på vei mot Levajok. Foran henne og konkurrentene, som trolig snart følger etter, ligger 85 beinharde kilometer i temperaturer ned mot minus tredve grader. Hun har satt ut en hund på Sirbma og kjører nå med ni hunder.


Arnt Ola Skjerve steller hunder i Sirbma

Etappen starter med en milelang klatring fra Tanaelva og opp på fjellet. I fjor tilbakela Haaland den samme etappen på knappe syv timer. Men i år er føret tyngre, med store snømengder som gjør det mykt og krevende for hunder og mennesker. Sprengkulda gjør også at gliden i sporet er dårlig. Trolig blir kjøretiden en del lenger enn i fjor.


Sliten Kristian Walseth i Sirbma

Så langt er ingen av de andre kjørt ut etter henne. Ved ankomst Sirbma, virket Skjerve som den klart sprekeste av de tre nærmeste forfølgerne. Selv med en hund i sleden store deler av etappen fra Varangerbotn, holdt han tempoet til Haaland og så veldig sprek ut på sjekkpunktet i Sirbma. Walseth og Frydenlund virket betydelig mer preget av farten, men kanskje gjør noen timer hvile gjøre underverker.


Ronny Frydenlund i Sirbma

Tilbakemeldingene fra veterinærene i Sirbma var forøvrig veldig gode. Hundene var litt slitne, men allikevel i veldig god form, i følge veterinæreme.

Partnere