Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Inger-Marie Haaland i Sirbma

Skrevet av: Tor Mikkelsen og Elisabeth Simonsen
Foto: Therese Normann Andersen
Dato: 13.03.2013 14:47

Etter å ha hatt en sving inn på fjellet vest for Tana, har Inger-Marie Haaland kommet ned til veien og er ankommet Sirbma. Hun kom inn på sjekkpunktet kl 15.23. I fjor sjekket hun inn på Sirbma kl 15.11, så dermed ser det ut til at fjorårets skjema er aktuelt. Dette betyr at farten på årets etappe har vært litt bedre enn i fjor.

Vel inne på sjekkpunktet forteller Inger-Marie at hun har hatt en helt fantastisk dag. –Været har vært utrolig og soloppgangen i morges var helt fantastisk, sier hun.

-Hundene har gått bra. De var selvfølgelig litt sliten mot slutten, men de er helt herlige og jobber godt.

Hun har kjørt alene i teten i hele dag, og hun har ikke har sett noe til kjørerne som kommer bak. Forspranget vil hun gjerne beholde sier hun, men hun er litt mer hemmelighetsfull om taktikken videre og vil ikke si noe om hvor lenge hun planlegger å hvile i Sirbma før hun fortsetter mot Levajok.    

Inger-Marie Haaland            Foto: Niles Westphal

Fra Klimavakta på meteorologisk institutt får vi vite at snømengden  i Tana (Sirbma) er normal, det har vært mer snø enn dette mange ganger, men lenger oppe (Couvddatmohkki) har det ikke vært mer snø siden 1966. 

Partnere