Finnmarksløpet

Webshop

Kjell Brennodden kommer tilbake

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Foto: Privat
Dato: 13.03.2013 13:41

 Sent søndag kveld falt Kjell Brennodden og brakk ribbein. Dermed var Finnmarksløpet 2013 over for veteranen fra Grimsbu på Dovre. Etter ett døgn på sykehus i Kirkenes, dro Kjell og kona Solbjørg hjem med fly og tog. Nå følger han løpet fra sofakroken hjemme.

-Ikke moro i det hele tatt. Det er er ett års hardt arbeid som ligger bak. Mange lange netter med trening, forteller Kjell på telefon onsdag formiddag.

 

Ulykken i Tana bru, kom på verst mulig tidspunkt for Kjell Brennodden. Spannet var i veldig god form, og da han slapp litt opp på bremsene på vei mot Tana, gikk det i full gallopp. 

-Jeg hadde et kjempespann, og er sikker på jeg skulle vært med å kjempe i år, sier en skuffet Brennodden.

Etter ulykken ble hundene tatt hånd om av handlerne som startet på den lange kjøreturen hjem allerede mandag. I dag kom både hunder og folk tilbake til Folldal i fin form.Selv om ribbeinsbruddet smerter, og det er vanskelig å få sove skikkelig, er han ved godt mot. Og å komme hjem til barnebarnet lille Birk, har også hjulpet på humøret. Birk er sønn av Kjells sønn Jo-Are som også er en kjent hundekjører, og hans samboer Anna.

 

-Det var et veldig koselig møte. Jeg er veldig glad de hadde anledning til å komme. Nå er det er bare å nullstille og komme sterkere tilbake neste år, sier Kjell Brennodden til slutt.

 Neste år er han tilbake på startstreken, det lover han.

 

 

Partnere