Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Alene i tet hele dagen

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Therese N. Andersen
Dato: 12.03.2013 19:50

For litt over femhundre kilometer siden mente Hugh Neff at han ikke trengte kart over løypene til Finnmarksløpet.

- Jeg følger bare etter de andre, sa han før løpet startet. 

Men i dag har Hugh Neff kjørt 125 kilometer alene i tet i sitt første Finnmarksløp. Hardhausen fra Chicago og Alaska gjorde kun et kort stopp i Kirkenes i morgentimene tirsdag, før han fortsatte mot sjekkpunktet i Neiden 2 som førstemann. Derfra har Neff ikke sett seg tilbake, men holdt jevn fart hele dagen.

Klokken 19.50 ankom han sjekkpunktet i Neiden med tolv hunder foran spannet. Blid og fornøyd og mest opptatt om det var mye kaldere i Neiden idag enn da han var her i går. Også hundene var blide og fornøyde og virket helt uberørt etter å tilbakelagt tohundre kilometer det siste døgnet. Når man vet at hundene er lånt kort tid før løpet, og at Neff har minimalt med trening sammen med hundene, forteller det om en meget dyktig hundekjører.

_ Men jeg visste ikke at jeg var i tet. Ikke før en journalist fortalte det til meg ute på fjellet, ble jeg klar over at jeg ledet.

Bak amerikaneren følger 40 andre kjørere som sålangt har lagt ut fra Kirkenes. Hvem som følger nærmest får vi vite i løpet av kort tid.

Partnere