Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Ørnen Ørnulf har landet!

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Foto: Tor Mikkelsen
Dato: 12.03.2013 09:00

Etter å ha brukt 6 timer på Alta-elva på vei mot målgang, og sett mange spann passere, gikk Ørnulf Jacobsen (49) i mål i Alta. Den blide læreren fra Hasvik på Sørøya var i fin form og godt humør. Han har kjørt Finnmarksløpet 4 ganger tidligere, men det siste så langt tilbake som i 1991! De seinere åra har han stort sett trent hunder for  andre, men lysten til å delta sjøl igjen har alltid ligget i bakhodet. Da han nå skulle passere 50 år, ønsket han å gi seg sjøl den gaven han ønsket aller mest: å kjøre FL-500 med sine gode ledere Arek, Kayza, Aragon og Minni.

Ørnulf Jacobsen blir tatt varmt imot av lederen for fanklubben     Foto: Tor Mikkelsen

Ørnulf fortalte Finnmarkslopet.no at han ville gi seg sjøl denne gaven, og var også imponert over de fantastiske hundene som kunne "trekke en 140 kg tung feiting" rundt øypa. Hvor lang tid det tok, var uvesentlig så lenge hundene hadde det bra og fikk nok hvile. Det geniale spørsmålet "hva føler du nå ?" viste seg å bli vanskelig å besvare. Etter litt stillhet klarte han bare å peke på hundene. Vi kunne nok ane klump i halsen og litt fukt i øyekroken. Etter en god hundeklem kom igjen talens bruk tilbake:

- jeg skulle ha minst to bål, vi skulle kose oss hele tida, handlerne skulle få minmalt med søvn og vi skulle gjennomføre løpet. Alt dette klarte vi!

Partnere