Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Fremtidsfavoritten

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Monica Goin
Dato: 11.03.2013 18:30

Den lokale rookien Espen Sønvisen Bech (18) leverte varene i FL-500. En 6. plass og NM-bronse er nemlig en prestasjon som få kan matche i sitt aller første Finnmarksløp. Og når to av kjørerne foran heter Katy Meier og Ole Wingren, så skjønner vi at dette er godt gjort!

Sønvisen Bech klatret sakte, men sikkert på resultatlista, og allerede etter sjekkpunktet i Levajok lå han inne med topp 10-plassering. Dette var i utgangspunktet målet til Espen, som etterhvert lot konkurranseinnstinktet ta over og justerte målet til topp 5. En 5. plass i årets Femunløp gir selvtillit! Sønvisen fortalte selv om en flott tur over vidda, og særlig den siste delen av løpet fester seg for ettertiden. - Etappen fra Jotka til Alta var det beste med alt. Det var helt fantastisk, forklarer en tilfreds bronsevinner.

Ved målgang ventet en stor folkemengde på Espen, og det var nesten som om en lokal Justin Bieber ankom Alta sentrum for de mange småjentene som stod spente ved mål. Det manglet heller ikke på plakater. Selv var Sønvisen behersket, og lot tydelig øyeblikket synke inn.

Fra tidligere vet vi at kvinner og menn konkurrerer på likt grunnlag i Finnmarksløpet, og den unge NM-medaljøren viser med sin prestasjon at heller ikke alder er et hinder i vinterens vakreste eventyr!

Partnere