Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Trine Lyrek først til Kirkenes

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Therese N. Andersen
Dato: 11.03.2013 18:19

Trine Kristiansen Lyrek (40) har kjørt først i løypa siden Neiden 1 og har holdt de andre jagende konkurrentene bak seg inn til Finnmarksløpets østligste punkt.

- Det har vært vanvittig hardt. Det hardeste jeg har vært med på, sa Trine da hun ble møtt av masse publikum i Kirkenes sentrum. Det var ikke spor og helt hvitt. Kun stikkene å følge, fortalte hun.


Trine Lyrek intervjues ved ankomst Kirkenes.

Nå er Lyrek og hundene klare for å ta 16-timers obligatorisk hvile på sjekkpunktet midt i Kirkenes sentrum. Når hun våkner, har hun nok blitt hentet inn av en hel rekke konkurrenter, først da vil vil vite mer om hvem som egentlig leder Finnmarksløpet 2013.For bak Lyrek kom Lars Monsen jagende. Han ankom sjekkpunktet litt etter klokken 18.00, og har hentet inn halve av forspranget i løpet av turen.



Lars Monsen inn til Kirkenes

Trolig vil også Lars ta sin langhvile i Kirkenes, før han fortsetter videre. Det samme gjelder nok også Harald Tunheim, Stine Berget Nordvik og Kristian Walseth som foreløpig er de eneste som har fulgt etter mot Kirkenes. 

I Neiden ligger det fortsatt en rekke løpere som tar ut 16-timers obligatorisk hvile. Det gjelder blant annet førstemann fjorårsvinner Inger Marie Haaland. Samme taktikk har Sigrid Ekran, Bjørnar Andersen og Ronny Frydenlund, samt flere av de andre forhåndsfavorittene. Disse og mange flere vil starte mot Kirkenes i løpet av kvelden og natten.


Hviletide i Neiden 1

Bakfra kommer to andre favoritter, Thomas Wærner og Robert Sørlie. Både Sørlie, som var først til Tana bru søndags kveld, Wærner og en annen av outsiderne Arnt Ola Skjerve, har tatt langhvilen i Tana bru. Sørlie har ankommet Nieden i ettermiddag, og har holdt klart høyest fart mellom Tana og Neiden 1. Han blir neppe lenge i Neiden før han starter videre mot Kirkenes.

GPS-trackingen mellom Neiden og Kirkenes er veldig dårlig, med lange strekk uten dekning i det hele tatt. Men når det nærmer seg Kirkenes er GPS`n tilbake og gir god informasjon de siste milene inn til sjekkpunktet.

Partnere