Finnmarksløpet

Webshop

Bjørnar inn Skoganvarre med 6 hunder foran sleden

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 12.03.2004 05:48

Bjørnar Andersen leder fortsatt Finnmarksløpet. Han kom inn til Skoganvarre kl 05:16. I følge Snorre Næss som har vært ute i sporet med scooter har Bjørnar kjørt feil og mistet nok ca ett kvarter på dette.- Han kan ha sovnet på sleden for der han kjørte feil var det meget godt merket og derfor egentlig umulig å ta feil. Ralph Johannesen ligger ca en og en halv time etter Andersen og har derved bedre fart i spannet sitt, sier Snorre Næss.

Til vår pressemedarbeider Niels Westphal, forteller Bjørnar at han har sparket og jobbet mye på sleden og at han er full av melkesyre.

Inn til sjekkpunktet i Skoganvarre hadde Andersen fortsatt alle hundene foran sleden. Det knytter seg spenning til dette fordi Andersen nå må ha med seg alle hundene som er igjen i spannet helt til målgangen for å få godkjent løpet.

- Den eneste forskjellen jeg kan se på spannet fra tidligere, fra der jeg står, er at Svarten ikke har lyst til å parre seg. Bjørnar selv ser noe sliten ut, men han jo allikevel løper rundt for å finne vann og forbereder hundestellet, forteller Westphal.

Alle deltakerne må nå ta en obligarorisk åttetimers hvil her før siste strekk mot Alta, avslutter en noe trett Westphal ute på sjekkpunktet hvor det er litt i underkant av 0 grader.

Partnere