Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Robert alene i spiss

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Niels Westphal
Dato: 10.03.2013 09:21

Robert Sørlie var først i sporet i natt på vei til Levajok, etter å ha droppet hvile i Skoganvarre. Også i dag fortsetter brannmannen fra Hurdal,å lede an i FL-1000. Etter fem timers hvile i Levajok, dro han videre med alle fjorten hunder litt før 08.30 søndag.

Foran Sørlie ligger 117 kilometer til neste sjekkpunkt i Tana. Dette er en av løpets lengste og tøffeste etapper, med flere timer på høyfjellet, før det bære ned til sjekkpunktet i Tana. Sørlie var selv usikker på om det er en fordel å ligge først.

-Det lønner seg sikkert å kjøre bak og kjøre i andres spor. Sånn er det alltid, sa han, uten at det så ut til å plage veteranen det minste. 


Nå gjenstår det å se om noen av de andre begynner å skule til Robert Sørlie og prøver å hente inn litt av forspranget ved å hvile litt mindre i Levajok, eller om alle fortsatt beholder roen og holder seg til sin egen plan.

Siste: Sigrid Ekran er den første som har fulgt etter Robert Sørlie. Mens Sørlie hadde fem timers hvile i Levajok, dro Ekran ut etter kun tre timer. Følg på med  resten av forfølgerne her.

Siste siste: Lars Monsen og Trine Lyrek har startet ut fra Levajok og det meldes fra sjekkpunktet at mange andre også har begynt å røre på seg. Men det er laaaaangt igjen.

Partnere