Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Meier inn som første spann til Skoganvarre.

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Foto: Karoline Leistad-Jonas
Dato: 09.03.2013 19:33

Katy Meier (42) fra Sverige, fjorårets vinner, forteller om fine spor frem til Jotka, men en 1/2 time etter passering av Jotka ble det tungt, og Meier forteller: -Jeg løp sammen med hundene de siste milene.Det var vanskelig å se spor og stikker da det var snødd igjen flere steder.

Effektiviteten til kjører på sjekkpunktet er på topp, hunder skal stelles, snackes og gis vanning før de skal få hvile noen timer. Meier sørger for at de har halm å ligge på og hun sjekker og steller poter med vant og øvet hand. 


Meier snacker hundene etter innkomst Skoganvarre. 

Foto:Karoline Leistad-Jonas


Roy-Åge Jensen Ugseth(37 år) fra Elvalandet kom inn som nummer to, og han bekrefter også dårlig vær på fjellet. Han kunne imidlertid fortelle at hans hunder trives godt i dårlig vær, da er de på hjemmebane.

Beste kjøretid fra start i Alta til Skoganvarre er det i midlertid Leif Wilhelmsen (56) fra Junkerdalen som har på 7 timer og 7 minutter Ikke mye dårligere er en av forhåndsfavorittene  Ole Wingren (61) Finnland med tiden 7 timer og 9 minutt. Wingren kom inn kort tid etter Roy Åge Jensen Ugseth(37) fra Elvalanda og kunne fortelle at han dro fordel av å ligge bak han i sporet. For mer info se resultatservice FL-500

 

.

Ole Wingren fornøyd og på hugget så langt.Foto: Karoline Leistad-Jonas

 Neste etappe går over ett fjellparti, og det er meldt dårlig vær. Det vanlige er å hvile ca. 4 timer på Skoganvarre. På grunn av værforholdene kan det være ufordelaktig å starte først ut på denne etappen. Det vil bli spennende å se hvem som starter ut først.

 

 

 

 

Partnere