Finnmarksløpet

Webshop

Åpning av Borealis Vinterfestival

Fantastisk åpning av årets vinterfestival

Skrevet av: Tine M.H. Johansen
Foto: Kim F.O. Nordsveen
Dato: 07.03.2013 12:29


Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

Kort tid etter runger ”Let Me Entertain You” over høytalerne, og å ”entertaine”, det er noe disse ungdommene fra ”Huset” (Ungdommens Hus) og ”AkuTTTeateret” virkelig kan, og de gjør det med engasjement, ”glitter and glamour”. Nummer etter nummer med paljetter, lilla og gull, samt et rødt innslag, gjør folkemengden stadig mer jublende og varme i trøya på den tidlige vinterkvelden her i Alta. Både mannlige og kvinnelige dansere og sangere i alle varianter av den yngre garde entrer scenen, og gjennomfører en kveld som ikke bare er minneverdig, men også et høydepunkt for besøkende under årets Finnmarksløp og vinterfestivalen.


Foto: Kim F.O. Nordsveen

Videre forteller elitekjører Hugh Neff fra Alaska litt om sine tanker rundt Finnmarksløpet og Finnmark som naturområde. Han håper og tror flere hundekjørere fra Amerika vil ta turen over for å kjøre Finnmarksløpet, og priser Finnmarks vakre natur, norske hundekjørere, og at han atter en gang stiller som ”rookie” i et nytt løp.


Foto: Kim F.O. Nordsveen

Ordfører Laila Davidsen har også sitt å si, og kan fortelle at ikke bare er folk i Alta veldig glad i hunder, snø og vinter, men de er også stolte over å huse både start og innkomst av Finnmarksløpet. Hun fortsetter med å presentere kveldens siste show, boybandet ”Radio 4”, som smelter pikehjerter i den jublende folkemengden.

 

 

Terningkast:

Partnere