Finnmarksløpet

Webshop

Konkurranse på like vilkår

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 13.03.2013 17:10

artikkel fra samarbeidspartner

Når Finnmarksløpet starter er alle opptatt av at løperne skal konkurrere på like vilkår. Innenfor idretten aksepterer vi ikke juks, men er opptatt av at alle deltakere har like muligheter til å stikke av med seieren. Vi tar dette for gitt, og vi tar også for gitt at det er bestemann som står øverst på pallen når resultatlista for Finnmarksløpet foreligger.


SVART ARBEID ER EN TYV - WEB

Hvordan ser vi på at alle har like konkurransevilkår ellers i samfunnet? Er det der noen som jukser, tar snarveier og lurer seg unna sine plikter til samfunnet for øvrig? Svaret på dette er dessverre JA. Det er mange som ikke betaler den skatten de skal, de betaler ikke merverdiavgift og de betaler sine ansatte en lønn som er langt under tariffen. Denne typen juks kalles svart arbeid.

Mange ærlige næringsdrivende har tapt i konkurransen mot de uærlige næringsdrivende, og de som kjøper svarte tjenester er med på å støtte opp om de uærlige næringsdrivende som jukser. Det svarte arbeidet er også en tyv som stjeler fra alle i samfunnet. Hvor mye penger det offentlige har til å dekke sine forpliktelser blir påvirket av om det er noen som jukser og stjeler fra oss andre.

Hva synes vi om dette? Juks er ikke akseptabelt verken i idretten eller ellers i samfunnet. Det er ikke akseptabelt at ærlige næringsdrivende skal konkurrere mot uærlige næringsdrivende, og det er ikke akseptabelt at noen putter penger som skal gå til veier, sykehus og skoler i egen lomme.

Samarbeid mot svart økonomi i Finnmark støtter Finnmarksløpet for å sette fokus på at det ikke bare er idretten som skal konkurrere på like vilkår. Finnmarksløpet blir et symbol på at deres verdier skal gjelde på alle områder i samfunnet.

Vi ønsker Finnmarksløpet lykke til med arrangementet.

Med hilsen  

Samarbeid mot svart økonomi i Finnmark som består 
 

 

 

Partnere