Finnmarksløpet

Webshop

Tilbake på isen

Skrevet av: Roger Persson
Dato: 20.02.2013 14:18

Fjorårets sjekkpunkt Varangerbotn ble litt amputert da løypa over Ishavet inn mot sjekkpunktet måtte kuttes ut. Grunnen til problemene var at samtidig som Finnmarksløpet raste frem over vidda, hadde noen innflytelsesrike planeter stevnet til møte på himmelhvelvingen. Med den Lune-fulle til stede ble tiltrekninga uimotståelig. Fjordisen svulmet opp som om selve Kraken hadde lettet fra dypet. Løypa revnet, og elveisen druknet under springfloa.

FORNØYDE LØYPEKJØRERE: Løypeansvarlig Krister Høøk til venstre, løypekjører Reidar Wigelius til høyre. Foto, Roger Persson. 

Redningen var Reidar Wigelius, Finnmarksløpets løypekjører i Nesseby Kommune. Mens løypesjefen Krister selv var opptatt med å kjøre handlerbil så fant Reidar vei i vellinga. Kjapt fant han tørt land hvor en kunne strekke løypa for å unngå oversvømmelser.

Årets nye trasé fra Karlebotn inn til Sjekkpunkt Varangerbotn avsluttes som vanlig med en halvannen kilometer kjøring over Ishavet. Veien frem til iskanten blir annerledes. Kryssinga av E6 blir som de siste år på elva under brua. Vesterelva krysses i tillegg to ganger, en ovenfor og en nedenfor E6.  Krysningspunktene er lagt til gamle ferdselsårer der en kan forvente at overvann og annen plage vil være liten.

Løypekjører Reidar er meget fornøyd med den nye traséen og håper at fjorårets stressede situasjon med omlegging i siste liten uteblir.

Vi håper alle at månen heretter ferdes aleine!

Partnere