Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Evalueringsmøte 2012

Som forventet ble det avgjørelsen om 4 timers ekstra hvile på sjekkpunkt Karasjok som ble årets tema på evalueringsmøtet. Sjefveterinær Hanna E. Fredriksen ga en grundig redegjørelse for hvorfor man tok den beslutningen.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 17.03.2012 17:39



Flere kjørere ga klart uttrykk for at man kunne håndtert saken annerledes, men utviste tross alt en viss forståelse for at det ble som det ble.

Møtet jobbet seg gjennom en liste med punkter som Finnmarksløpet ønsket tilbakemelding på. Thomas Wærner var ganske klar på hva som er kjørernes prioriterte krav; Spor, vann og halm. Alt annet blir sekundært.  Kjørerne var relativt samstemt i at det må legges ned større innsats for å få til en såle som tåler mer. På noen deler av strekningen var det for dårlig såle. Som Trine K. Lyrek sa det; Jeg datt jo ned i sparkehullene etter Arne Karlstrøm!

Det kom også fram klare synspunkter på at stikking/merking var utilstrekkelig flere steder. Dette er helt avgjørende faktorer i et løp som går i svært værutsatt terreng.

Ellers var det veldig mange positive tilbakemeldinger. TD’ene, veterinærteamet, de frivillige/funksjonærer, pressen – alle fikk de positiv omtale.

Nye sjekkpunkt Kirkenes fikk ulike tilbakemeldinger. Det var et koselig sjekkpunkt, men har absolutt forbedringspotensiale. Sjekkpunktansvarlig Kristine Jerijærvi fikk likevel kreditt for topp innsats på alle hold.

Et ønske om et villmarkssjekkpunkt ble igjen lansert. Et sjekkpunkt fritt for biler, handlere, presse og publikum. Som tidligere sjekkpunkt på Femundløpet, Kjerringsjön.

Det var mange andre synspunkter på dette og hint, og rennledelsen har tatt alle notatene med seg for gjennomgang i fred og ro.

Harald Tunheim mente at Finnmarksløpet må bli livesending, som Hurtigruta og Bergensbanen. Finnmarksløpet – minutt for minutt. En facebookgruppe med dette kravet er allerede etablert av Runar Thygesen fra Luksefjell. Så får vi se hva det ligger av muligheter her.

Det ble stemt over årets sportsånd. Harald Tunheim ble klappa inn til tittelen for sin bistand til Inger Marie Haaland på Tanaelva.

Nå er det bankett!

Partnere