Finnmarksløpet

Webshop

Marginene ikke på Sørlies side

- Neste år blir det Malta, ikke Alta, sa Sørlie med et lurt glimt i øyet.

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen/Mina Sveen
Foto: Gunnar Oustad
Dato: 16.03.2012 16:09

Robert Sørlie (54) fra Hurdal klarte ikke å hente igjen teten, men sikret seg en sterk tredjeplass i årets Finnmarksløp og norgesmesterskap. Han kjørte godt de første milene etter Karasjok og nærmet seg lenge Tunheim, men avstanden mellom dem viste seg å bli i lengste laget.

Neste år blir det heller Malta enn Alta, sa Sørlie da han var vel inne i målområdet, men vi mistenker at det ikke går så lang tid før han ombestemmer seg. Han har kjørt i tunge spor før også, og nevner et år da det var åtte mil med sukkersnø. - Man glemmer fort, sier Alørlie, og det er ikke umulig at det blir slik denne gangen også. 

-Marginene var ikke på min side, sier Sørlie, som fremhever den fantastiske innsatsen hundene har gjort.

Sørlie har vært nummer tre i sammendraget siden sjekkpunktet i Sirbma, og hentet stadig flere kilometer på lederduoen på de påfølgende strekningene. Da Haaland og Tunheim hadde passert Ravnastua slo Sørlie inn støtet og kortet forspranget til teten.

Etter å ha lagt bak seg både Hundevidda og Øvre Mollisjok tok innhentingen en lengre pause, selv om Sørlie holdt farta til både Haaland og Tunheim.

Partnere