Finnmarksløpet

Webshop

Bygge i Alta, kjøre hund? Javisst!!

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Dato: 16.03.2012 08:12

Alta kommune er klar over Finnmarksløpets betydning både for kommunen og fylket. De tar derfor ansvar for at sporten skal gis muligheter for å trives og utvikles videre. Antakelig er de den eneste kommunen i landet som er i ferd med å ta tomter spesielt beregnet på hundekjørere med i arealplanen. Man erkjenner at Finnmarksløpet har greid å plassere denne sporten i en særstilling i kommunen, med positive ringvirkninger for både næringsliv og bolyst. Det er ingen andre sportsaktiviteter som kommer i arealplanens del for boligtomter.

 

Hundekjøring er dritgøy !

Foto: Jan Nilsen

Berit Erdal (som har den enkle titelen Kommunalleder for samfunnsutvikling) har et varmt hjerte for Finnmarksløpet, men spiller i denne sammenheng en rolle som habil byråkrat. Starten i år var slik at man nesten fikk tårer i øynene, sier hun når vi snakker med henne på telefonen. Vi måtte samtidig koste på oss siste oppdatering av stillingen på FL-1000 før vi kunne snakke videre om Alta kommunes rolle.

Avdelinga hennes holder nå på å innarbeide tilbud om spesielle tomter beregnet på hundekjørere. På avdelinga er de så heldige å ha en aktiv hundekjører/handler  med seg i arbeidet (han har tomt og hus, så han er ikke inhabil i saken). Planen er ikke helt spikra ennå. I kriteriene for å få slik tomt vil det antakelig ligge formuleringer som innebærer at man primært tar sikte på aktive hundekjørere, men skjønner at for den enkelte kan dette variere over tid. 

Like viktig er det at andre som søker om tomt i disse områdene, er klar over at de kan få en hundegård som nabo. Det vil da ikke være naturlig i ettertid å kunne klage over den støy som normalt vil forekomme rundt slikt hundehold.

I samlet tomtetildelingsplan vil slike tomter av naturlige årsaker også være noe større enn andre. Det er foreløpig planer om en tomt i Eiby,Lundmark og tre i Stengelsen, Øvre Alta. Ved plasseringa tar man hensyn til at støyproblemer for andre skal bli minst mulig. Det er også et poeng at trening med hundene kan foregå uten transport med bil.

Foto: Jørn Losvar

Partnere