Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Er det sant...?!

En dørgende sliten Trine K. Lyrek er et eneste stort spørsmålstegn. For hun er den første av hundekjørerne på sporet i 100-mila som får beskjed om den nye hviletida i Karasjok.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Mina Sveen
Dato: 15.03.2012 20:04



Når hun faktisk skjønner at hun og det lille 7-spannet skal få hvile i 12 timer og fortsatt er med i konkurransen, lyser hun opp. For hun hadde nemlig tenkt å hvile minst 10 timer her i Karasjok. Og da hadde hun blitt langt bak konkurrentene.

Lyrek har vært på sporet i over 18 timer fra Sirbma. Hun kjørte rett igjennom Levajok, og i ettertid innser hun at det var litt for ambisiøst. Hun har sparket bak sleden hele veien, for å hjelpe hundene med drajobben. På Tanaelva gikk det forferdelig trått. Lyrek måtte løpe sammen med hundene for å holde en viss framdrift.

Men nå er det bare velstand. Hun har fått sjokolade, mye drikke og besøk av kjæresten og barna her i Karasjok. Og i tillegg altså den gode nyheten om 4 timer ekstra hvile. – Det er det lureste jeg har hørt på lenge, sier Lyrek, før hun setter i gang og lager mat til de tapre hundene.

Partnere