Finnmarksløpet

Webshop

Endelig inne i Karasjok

Tunheim var bare et hundehode foran Haaland inn til sjekkpunkt Karasjok.

Skrevet av: Anki Ødegaard / Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 15.03.2012 14:58

Etter 17 timer på sporet kom endelig Inger Marie Haaland og hundene i hus, hakk i hæl med Harald Tunheim og hans firbente. Da Haalands hunder ikke hadde lyst til å løpe mer nede på Tanaelva, måtte hun bare la dem hvile. - De trenger mer søvn, sier hun. Sånn er det. - Jeg la den ene ledehunden i sleden da vi stod på elva. Etter kort tid hørte jeg den snorke som en gris inni der. Så jeg satte meg på scootermatta og lente meg inntil sledesekken. Vips, så snorka jeg også, ler huldra fra Hardangervidda. 

Da hun fikk telefon om at Tunheim nærmet seg, gjorde hun seg klar til å prøve å henge på. Hunder er utpregede flokkdyr, og sjansen for at de vil følge etter artsfrendene sine i en slik situasjon er absolutt til stede.  På spørsmålet om han var redd for at han også skulle få et ufrivillig stopp idet han passerte spannet til Haaland, bekrefter  Tunheim. -  Jo, de stoppet jo, men de kom i gang igjen.

Haaland erkjenner at det antakelig ble litt for langt med de to etappene i ett strekk. Det ble kanskje i overkant ambisiøst, erkjenner den blide dama. I hvertfall er løpet utrolig spennende og folk er engasjert. Haaland er imponert av hvordan folk møter opp og heier og klapper. Det satt jo folk omtrent på hver nut og nes langs elva her, ler hun.

Etter åttetimershvilen skal Haaland og Tunheim kjøre ut samtidig.-  Løpet er fortsatt helt åpent, sier Haaland.

Foto: Mina Sveen

 

Partnere