Finnmarksløpet

Webshop

A-magasinet: "1000 km med ren hundegalskap"

Stor reportasje om Finnmarksløpet.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Aftenposten
Dato: 16.03.2012 05:40

I dag kommer A-magasinet ut med bred dekning om Inger Marie Haaland og Finnmarksløpet. Journalist Anette åsheim og hennes fotograf har fulgt Inger Marie tett før og under løpet og resultatet av dette arbeidet kommer i dag.

Journalist Åsheim er full av begeistring da vi snakker med henne på telefon etter at hun er tilbake i Oslo og jobber med siste finish før magasinet går i trykken.

- Vi har i flere år hatt planer om å dekke Finnmarksløpet i A-magasinet og i år klaffet det endelig. Saken har vært planlagt lenge og vi har jobbet med Inger Marie og Ralph også i forbindelse med forberedelsene til løpet og vært på Hardangervidda der de bor. Nå sitter jeg her i Oslo og tenker at jeg egentlig bare vil tilbake til Finnmark, forteller Åsheim entusiastisk på telefonen og fortsetter:

- Finnmarksløpet  er ett av verdens tøffeste og lengste hundeløp. Det er jo noe helt unikt og veldig norskt over det. Helt rått egentlig å se de kreftene som er i sving over de lange distansene. Et virkelig blodslit. For å hevde seg i teten  trener de hundene sine som toppatleter. For meg var det ikke bare løpet som imponerte, men også å se alt det arbeidet som ligger bak, den tøffe jobben og alt Inger Marie og Ralph har ofret for å være med. For Inger Marie og Ralph handler jo ikke livet om noe annet enn dette hundeløpet nesten.

I skrivende stund blir det spennende å se om dagens utgave av A-magasinet handler om vinneren av årets Finnmarksløp 1000 km.

Vi i Finnmarksløpet gleder oss ihvertfall til å lese dagens A-magasin!

Partnere