Finnmarksløpet

Webshop

Ekran entret Nome

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 14.03.2012 18:29

Da de første spannene ankom målgang i Iditarod i går ettermiddag, kjempet Sigrid Ekran fra Sparbu fremdeles en kamp om topp 10-plassering. Hun var lenge nummer 10 i løypa, men falt én plassering på vei mot den siste etappen. Rennleder for FL-1000, Don Lyrek, har selv kjørt Iditarod og ser med beundring på det Ekran presterer:

- At Sigrid ligger så høyt i feltet er sterkt. Det er sjelden så kompetente og sterke kjørere som i år, forteller han og mener Ekrans plassering i sammendraget kunne kvalifisert til en seier for fem år siden. - Konkurransen er ekstra hard i år, så at Sigrid holder tritt med teten er veldig imponerende. Lyrek har vært dommer i Iditarod i mange år og vet hva han snakker om. Da spannet til Ekran passerte målstreken i Nome i dag hadde sparbuingen tilbakelagt over 1800 kilometer av Alaskas ugjestmilde villmark - for tredje gang.

Sigrid Ekran - som ble verdensmester i langdistanse hundekjøring i fjor - deltok nemlig i Iditarod allerede i 2007. En flying start ga henne tittelen ”Årets rookie”, i tillegg til at hun ble årets beste kvinnelige kjører. Hun gjentok ferden fra Anchorage til Nome som veteran året etter, og forbedret med det samme egen bestetid på distansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Det er ingen tvil om at Sigrid har et godt lag med hundene, og i år sikret de henne 11. plassen i Iditarod (bilde fra fjorårets Finnmarksløp)

Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Med ni hunder igjen i spannet på de siste etappene kjørte Ekran likevel bedre enn både debutåret og 2008, og klatrer høyere og høyere på rankinglisten. Don Lyrek er veldig fornøyd med utviklingen til Sigrid, og tenker tilbake til da han selv deltok i Iditarod. Lyrek gjorde seg bemerket med at han kom i mål med fullt spann, hvilket er uvanlig i dag. Årets gullgutt Dallas Seavey ble til eksempel trukket over målstreken av ni hunder, som er syv færre enn antallet han lettet anker med i Anchorage.

Vi gratulerer 25-årige Dallas Seavey som tidenes yngste vinner av løpet, og ikke minst gratulerer vi den alltid smilende Sigrid Ekran med den sterke prestasjonen i årets Iditarod. Ekran er rett og slett en storslagen ambassadør for hundesporten i Norge og for ekte sportsglede!
 

Foto: Jørn Losvar

Partnere