Finnmarksløpet

Webshop

Det kritiske punkt

Dagaliekspressen med Inger Marie Haaland ved roret kommer bakfra så det suser. Men det er lite annet å gjøre enn å ta for seg en og en etappe.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Mina Sveen
Dato: 14.03.2012 08:00

Harald Tunheim holdt unna for Robert Sørlie inn til Varangerbotn. Litt mer sig ga 3 minutter bedre tid inn til sjekkpunkt.

Tunheim bekrefter at det har vært nok en strabasiøs etappe. Kulingkastene som møtte dem midt i mot oppe på fjellet ga nærmest ufremkommelig terreng. Skavler på opp mot en meter måtte forseres på de første mila ut fra Neiden. Etter et par timer roet været seg en god del. Han er fornøyd med hundene og jobben over fjellet. Men han har vært grådig trøtt. Duppet nok litt av bak bøylen et par ganger og et par trær fikk uønsket nærkontakt med sleden. Men ingen skader. På spørsmål om hva han nå tenker å gjøre er han helt åpen. – Det kommer an på hva de andre finner på!


Sørlie er 39 minutter etter Tunheim inn Varangerbotn. Det var heller ikke Sørlies favorittvær og føre i natt. Han træla veldig ut fra sjekkpunkt og var usikker på om han i det hele tatt kom seg over fjellet. Men det gikk seg til etter hvert. Spannet har sakte, men sikkert, jobbet seg gjennom et utall digre snøfonner. Han er fornøyd med dem. Spannet har satt seg. Gubben sjøl er litt kjei. Han vil slappe av. Men han får seg en god latter og kvikner litt til da en ivrig fotograf snubler over halmbunten hans og møter bakken med nesa først.

Gutta sammenligner nattens strabaser og er skjønt enige om at de har gjort et godt stykke arbeid. Så får vi se om det holder mot huldra fra Hardangervidda som kommer susende bak med 16 timers hvile i hundepotene.

Partnere