Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Perlehumør (oppdatert)

Skrevet av: Markus Kyrre Leistad/Trond Anton Andersen
Dato: 12.03.2012 01:00

Katy Meier har kjørt en meget solid etappe inn til Jergul – dette lukter gull.

HYGGELIG Å SKRIVE AUTOGRAF: Katy Meier signerer seg inn til Jergul.
Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Det var en smørblid hundekjører som ankom sjekkpunkt Jergul kl 00:38 natt til mandag.
Kanskje ikke så rart. Foran sleden var det lett galopp og 8 spreke hunder.
- Jeg har ikke sett noe til konkurrentene, kanskje ikke så rart – jeg ser kun framover, humrer Meier. Hun brukte 4 timer og 45 minutter på etappen fra Karasjok, omtrent samme tid som fjorårsvinner, Elisabeth Edland. 
- Det var en kanontur, meddeler Meier mens hun tar fatt på hundestellet. - Det var litt vind og snø, men det må man tåle, fastslår damen som nå absolutt har gode odds til å bryte forbannelsen, og sikre seg sin første seier i Finnmarksløpet. 

Den evige toer ligger nå an til å få et godt forsprang på konkurrentene ut fra Jergul, her må alle hvile seks timer. Det betyr uthvilte hunder og som oftest fin fart mot Alta. Værmeldingen ser lovende ut for første del av strekningen, litt sidevind, ingen nedbør og noen minusgrader.

Ole Wingren, Leif Wilhelmsen og Ole Sigleif Johansen kom inn til Jergul som perler på snor med kun minutters mellomrom. Wingren kjørte feil ut fra Karasjok, og ente opp med å bli jaget over hundevidda av Wilhelmsen og Johansen. Det er "inte snelt" var Wingrens kommentar. 

Ole Sigleif på sin side var temmlig fornøyd med det gode selskapet og snakket ivrig om både pent vær og nordlys over fjellet. Alle tre roset hundene sine.

 

Følg GPS-trackingen her.

Partnere