Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Fyr i fôrkokerne

Elleve spann er inne, og i Tana er det livlig. Erfaringene fra etappen er så ymse.

Skrevet av: Anki Ødegaard/ Mina Sveen
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 11.03.2012 20:07

Robert Sørlie har suverent beste kjøretid så langt, med 8.20 inn til Tana. Han holder fortsatt stilen, og forteller at alt er helt på topp. Han var i slag, og hundene var helt strøkne.

Også Inger Marie Haaland har kjørt raskt, med tredje beste tid så langt, men det kan godt hende hun ikke har hatt anledning til å bremse så mye på grunn av uhellet tidligere. Det var imidlertid ikke slutt med ett uhell, Haaland fikk også flerret av et belegg, og fikk derfor et uforutsett stopp på veg til Tana. Hun hadde ikke med ekstra i sleden, og måtte improvisere.  Haaland er imidlertid ikke den som krisemaksimerer, hun bad bare hundene om å legge seg og hvile i sola, for nå skulle mor fikse belegget. Hun måtte til med kniv og øks, og fikk til slutt en slags skikk på belegget.

Ketil Reitan har innimellom hatt rullering på hvem av hundene som skulle få sitte på i sleden for å få hvile litt, noe han kan ha blitt inspirert av Jeff King til å gjøre. King har med hell brukt systemet. NÅ er det imidlertid slutt på dyretransportenra for dette FInnmarksløpet, heretter må dyra gå sjøl.

Arne Karlstrøm har hatt en tung etappe, med hunder som ikke har vært helt i form, og i dag synes han det har vært en drøy dag på kontoret. Heldigvis kom det et avbrekk i slitet da han nådde Tanaelva, og han trodde han hadde begynt å hallusinere. Der stod nemlig en kokk med store tenner og serverte pølser, noe som antakelig kunne fått også dem som har sovet normalt de siste nettene til å tvile på egne øyne. Det var til alt hell ikke snakk om psykose, men et stunt fra nrk, som kanskje vil bli å se på tv i kveld.

Partnere