Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Konkurranseinstinkt!

Skrevet av: Tine Klevstad
Dato: 11.03.2012 19:04

I skrivende stund har Ole Sigleif Johansen sin nest siste obligatoriske stopp i Karasjok. Ved innkomst sjekkpunktet ble han observert springende etter halmsekkene til hundene. Dette for sikre hunden best restitusjon og overskudd til ny etappe. Å vinne sjekkpunktet er noe Ole Sigleif har vært bevisst på i sine forberedelser. Under sykkelløpet Offroadfinnmark 2011 var han medhjelper på sjekkpunktene for Team DnBNor som vant OF300. Hans oppgave var å legge til rette for effektive sjekkpunktstopp, slik at syklistene kunne fokusere på hvile og ernæring.  Han har tydelig erfart at det kan være en avgjørende del av en konkurranse – å være i forkant, å ha fokus på arbeidsoppgavene. Ole Sigleif har et enormt konkurranseinstinkt – noe Finnmarksløpet ble kjent med i 2011. Han ledet FL500 lenge – og hadde rekordtider på flere av etappene. Men kjøret endte i parkering – og biltransport hjem. (Teksten fortsetter under bildet)

På sin egen hjemmeside www.teamtempo.no skriver han og samboer Eline at målsetningen for årets FL500 er å vinne. Alle forberedelsene har hatt det som mål: Han har hatt fokus på egentrening og sin fysiske kapasitet for å kunne gjøre en best mulig jobb på sleden. I tillegg må forholdet til hundene være meget godt om spannet skal prestere selv om hundene er slitne. Forståelsen for fysisk og mental kapasitet har han fra idretten. Som juniorløper var Ole Sigleif på høyt nasjonalt nivå i langrenn. Han kan også vise til meget gode resultater innen terreng- og landeveissykling.  

 Som far så sønn

Kanskje er konkurranseinstinktet genetisk betinget? Far Sigleif Johansen er fra Tana, men representerte Skjervøy som skiskytter. Han tok sølvmedalje under 20 km VM skiskyting 1977, bronsemedale i VM 1979. Han er flere ganger norsk mester i skiskyting. Tidligere klubbkamerat Are Klevstad beskriver Sigleif som et ekstremt konkurransemenneske. Når han kom til konkurransen var han enormt fokusert og var ikke til å få kontakt med. Treningsøktene som ble gjennomførte var lange og beinharde. Det han manglet i høyden tok han igjen i kraft og spenst.  Men Sigleif er langt i fra en pensjonert idrettsutøver. I årets Vasaloppet klasse H60 gikk han inn til 11.plass. I fjor ga tiden 3:27:28 han en 5.plass i Birkebeinerrennet i klasse 60-65. Det ryktes at målsetningen i årets løp er pallplass. Sigleif er en av sønnens handlere under årets FL500. Det er grunn til å tru at far kan bidra til at sønnen holder fokus på de viktigste arbeidsoppgavene i løpet av de neste 20 timene.

Partnere