Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Baktropp

Skrevet av: Jørn Losvar
Dato: 11.03.2012 18:18

Bak startnummer 54 står rookien Hanne Bakken Johansen (27) fra Alta. Med rosa solbriller og godt humør finner jeg henne mellom halm, snorer og såre hundelabber i depotet ved elvebredden.

- Se der, det var god fart i hundene nå. De har spist godt og hvilt bra, sier handler og pappa Kurt Helge Bakken idet hun drar ut fra sjekkpunktet og ut på Tanaelva. - Som handler prøver jeg å se etter detaljer og rutiner som kan forbedres, men som faren hennes er det vanskelig å få henne til å gjøre ting jeg påpeker, forklarer Kurt Helge og skratter godt.

Hanne kunne fortelle om slitet over fjellet fra Skoganvarre og hvordan hun forsøkte å holde seg våken i morgentimene før ankomst til Levajok. - Måtte prate til hundene og meg selv, gå ved siden av sleden og gni snø i fjeset for holde meg våken. Dessuten var det vanskelig å kjøre siden sporet var blitt veldig oppkjørt med løs snø. Førstegangskjøreren smører omstendig med krem på potene til hundene og setter på sokker for å unngå sår og esktra slitasje på allerede såre poter.

 

- Det er nå enda godt du ikke kom isted og fotograferte mens jeg drev på og kokte vann. Når man gnir seg i trøtte øyne og tørker seg om munnen med sotede hender og fet sårsalve, blir man jo seende ut som ei skikkelig sotheks, sier hun og vrir seg litt unna linsa som jeg stikker opp i ansiktet hennes.

Etter seks timer og 25 min hvile kunne hun starte fra Levajok kl 15.53 på vei mot Karasjok og en etappe nærmere målet: Å gjennomføre løpet.

Alle foto: Jørn Losvar

Partnere