Finnmarksløpet

Webshop

Stille etter stormen

Ansvarlig for arena og logistikk, Alf Thrane og daglig leder Svanhild Pedersen er lettet og glade etter årets start.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Tor Mikkelsen
Dato: 10.03.2012 17:10

Det er stille i gågata nå etter den store folkefesten i forbindelse med starten av årets løp. Flere tusen mennesker var møtt fram for å heie fram kjørerne og ikke minst alle hundene - som er de store heltene i denne konkurransen. 

 

Alf Thrane, ansvarlig for arena og logistikk, uttrykker stor glede og lettelse når roen har senket seg i ettermiddag.

- Jeg er "førstegangskjører" i denne rollen i Finnmarksløpet og det er ikke til å legge skjul på at det har vært utrolig mye arbeid med forberedelsene og det har vært knyttet stor spenning til denne dagen. Jeg har gått i lære hos Tor Erling Langjord i to år, men i år har jeg stått på egne ben. Å jobbe med Finnmarksløpet er som å bli bitt av en basille.

 

Hvor mange frivillige har du hatt i arbeid i dag?

- Jeg har hatt 90 personer i arbeid bare med logistikken med å få spannene fram til start, veivakter og vakter i gågata. I denne sammenheng har jeg bl.a. også hatt 10 stykker som har kjørt 4-hjulinger for å handle spannene fram mot startarenaen. Blandt de frivillige var det 40 elever fra Øytun Folkehøyskole og 18 elever fra 69 ° Nord. Resten av mannskapet var rekruttert fra lokalbefolkningen. Jeg er utrolig takknemlig for den jobben alle disse har gjort i dag. Nå er jeg litt sliten - men lykkelig! avslutter Alf Thrane.

 

Daglig leder for Finnmarksløpet AS Svanhild Pedersen er også " førstegangskjører" i rollen som daglig leder. Etter starten har også hun hatt tid til å summe seg litt etter hektiske dager fram mot starten i dag. - Jeg har egentlig bare ett ord å si om starten; fantastisk! Alf og hele hans mannskap har gjort en formidabel jobb i dag! Jeg er også lettet og glad og nå er det bare å konsentrere seg om resten. Det blir utrolig spennende!

 

 Daglig leder Svanhild Pedersen og arena- og logistikkansvarlig Alf Thrane tar en pust i bakken.

Partnere