Finnmarksløpet

Webshop

Omlegging av løypa i siste minutt

Skrevet av: Ingrid Pedersen/ Olav Hatlen
Dato: 11.03.2004 01:24

Det ekstreme mildværet skapte store problemer for Finnmarksløpets løypemannskap onsdag kveld. Etter en mindre omlegging av kjørerute ved 21-tiden, ble det helt nødvendig å gjøre nye store endringer ved 23-tiden, seks- sju minutter etter at Bjørnar Andersen, lederen av løpet hadde kjørt ut fra sjekkpunktet i Polmak mot Sirma. Det ble umiddelbart sendt ut en scooter for å informere Andersen om endringene.

Løypemannskapene har jobbet på spreng for å holde løypa til Finnmarksløpet kjørbar. Men rundt klokka 23, måtte de bare kapitulere etter at løypesjefen hadde vært på en siste befaring. Det var 15 - 20 centimeter overvann og ikke forsvarlig å kjøre fastlagt trase. Det blir bestemt at kjørerne må gå rett over til Levajok. Det betyr at sjekkpunktet i Sirma kuttes ut og alternativ trase blir bestemt.

- Vi satte alt inn på å få stoppet Bjørnar Andersen så raskt som mulig. Da beskjeden fra rennleder kom inn var det seks- sju minutter siden Bjørnar hadde kjørt ut. Roger Dahl satte seg på scooteren og kjørte etter Bjørnar. Frode Holten blir også stoppa og får ikke anledning til å kjøre ut før etter 40 minutter, forteller Teknisk delegert, Rita Hallvig.

Jurysak

Rennleder Marit H. Hoveid forteller at det kan utvikle seg til en jurysak. Det er opplagt at Bjørnar Andersen har tapt tid som følge av endringene. Han måtte stoppes ute i løypa i påvente av ny beskjed. Dessuten måtte han stoppe for å få etterfyll av for og annet nødvendig utstyr for å kjøre en dobbelt så lang distanse til Levajok.

- Juryen vil ta stilling til alle detaljer i morgen. Eventuelle tidsjusteringer må tas i forbindelse med obligatorisk hvil i Karasjok, sier rennleder Marit H. Hoveid. Hun legger til at kjørerne har vist stor forståelse for at man som arrangør ikke rår over naturkreftene.

Partnere