Finnmarksløpet

Webshop

Enda lengre, men kanskje litt lettere

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 05.03.2012 20:50

Vi har i dag fått inn rapport om endringen mellom Sirma og Levajok 2. Etter at distansen er tracket med GPS viser kilometertallet 73. Den gamle var på 55. Dette betyr altså en trase som er 18 km lengre.

Årsaken til en forlengelse er tosidig. I første omgang valgte vi å legge løypa bort fra Tanaelven fordi isen har vært ugunstig de siste årene, altså en sikkerhetsavgjørelse. Den tiltenkte traseen som skulle erstatte den gamle måtte også gjøres om, dette pga reindriften som har hatt problemer med sammenblanding av flokker.

Under ser dere en helt nytt oversiktskart. Man skal altså kjøre rett nordvest fra Sirma til man treffer traseen som brukes mellom Levajok 1 og Tana bru.

Lettere fra Levajok til Tana bru

Selv om det er innlysende at strekningen Sirma – Levajok 2 blir tøffere kan totalen bli litt forbedret grunnet den nye traseen mellom Levajok og Tana bru. Her vil man klatre 300 høydemeter og ikke 500 som tidligere. Det er også færre daler som skal krysses. Vår løypeansvarlig i området, Krister Höök, mener dette vil gjøre etappen en god del lettere.

Uansett, Finnmarksløpet blir litt lengre og det er kanskje lurt å ta en ekstra titt på kjøreplanen.

Partnere