Finnmarksløpet

Webshop

Spenningen stiger

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 13.02.2012 21:05

Det er under en måned igjen til Finnmarksløpet 2012. Akkurat nå kan vi juble for rekorddeltakelse, men vil det høye antallet holde helt til løpsstart?

 

Rekorden i antall startende er fra 2010. Da suste 107 spann ut fra gågata i Alta. Hele 42 av dem i åpen klasse.
I 2011 var det nesten samme antall, 106 startene, men bare 33 i åpen klasse.
I skrivende stund teller vi hele 139 påmeldte spann. Fordelingen er sensasjonell høy for FL-1000 med 62 påmeldte. I de siste dagene har vi fått noen avmeldinger, men også nye har kommet til. En kjører har byttet fra 1000 til 500, mens en annen har gjort det motsatte.
Femundløpet ble en stri tørn for både hunder og kjørere, derfor er det nå spennende å se hvor mange som må kaste inn håndkledet eller redusere ambisjonene fra 14 til 8-spann.

 

Betalingsfristen rett rundt hjørnet

15. februar er fristen for å betale startkontingenten, noen kjørere melder seg ikke av, men lar bare være å betale kontingenten. Listen vil bli oppdatert ca 17.-18. februar. Forhåpentligvis vil det høye antallet bestå også etter dette.
En annen gledelig observasjon er at det er påmeldt kjørere fra 18 nasjoner. Vi er ikke helt sikre på hva det høyeste antallet nasjoner har vært tidligere, men er temmelig sikker på at dette vil bli ny rekord.

 

Status for løpet

På kontoret til Finnmarksløpet er det hektisk aktivitet for tiden. Nye sjekkpunkt Kirkenes er endelig helt på plass og mye logistikk er ryddet av veien. Premier og årets bekledning klargjøres, det samme gjelder arenaene. Vår nye web-side er rett rundt hjørnet, likeså lanseringen av vår nye logo. Noe som mangler er nytt trasékart for FL-1000. Tidligere nevnte omlegginger samt motsatt trasé mellom Neiden og Kirkenes gjør at en del ny info må på plass. Også GPS-filene må oppdateres. Alt dette regner vi med å ha på stell innen kort tid.

Nå kikker vi bare litt ekstra spent på langtidsvarselet, litt mer snø i Alta er ønskelig – men kjenner vi værgudene rett så beriker de oss med det vi trenger, slik som de pleier.

 

 

 

 

 

Partnere