Finnmarksløpet

Webshop

Motsatt vei og nytt sjekkpunkt

Traseén inn til sjekkpunkt Kirkenes blir snudd og sjekkpunktet flyttes. Her er to nyheter fra øst som henger sammen.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 29.09.2011 13:07

Traseén Neiden - Kirkenes blir snudd og sjekkpunktet i Kirkenes flyttes. Her er to nyheter fra øst som henger sammen.


Traseén for FL-1000 har mer eller mindre vært uforandret siden 2005. Nå gjør sportslig styre en endring som ikke medfører ny eller lengre løype, men som allikevel kan få innvirkninger. Strekket Neiden 1 – Kirkenes – Neiden 2 blir fra 2012 kjørt motsatt. Det vil si at når man drar fra sjekkpunkt Neiden 1 så venter en 75 km lang etappe til Kirkenes. Fra Kirkenes til Neiden 2 kjøres den såkalte Pasvikrunden på 125 km. Dette kan endre taktikken når det gjelder valg av sted for langhvile. De aller fleste har tidligere valgt å ta sin obligatoriske 16-timers hvile i Tana eller på Neiden 1. Muligens vil flere våge seg helt til Kirkenes før langhvilen skal tas.

 

 MOTSATT RETNING: Det er dette strekket som skal forandres. Fra 2012 vil pilene peke motsatt vei.

 

  

Behov for bedre sjekkpunkt

En annen endring som sammenfaller med denne er behovet for et bedre hvilested i Kirkenes. Finnmarksløpet har fått flere tilbakemeldinger på at sjekkpunktet ved Rica Turisten i bakken over Kirkenes ikke er godt egnet. Hundene kommer nært underholdningen på sjekkpunktet, og store deler av oppstallingsplassen ligger i en skråhelling. Det er derfor gledelig å kunne meddele at det blir nytt sjekkpunkt, midt i Kirkenes by. Etter all sannsynlighet blir hvilestedet for hundene i Stoltenbergparken, merket med rød firkant, bak Rica Arctic Hotel. Selv om dette ligger nede i byen er det langt mer egnet. Det er en stor flate som det er lett å bygge støydemping rundt. Underholdningen flyttes til torget i Kirkenes, noe som gir mindre støy for hundene. Andre fordeler er bedre parkeringsplass og selvsagt det at man faktisk er i sentrum, med alle fasiliteter rett rundt hjørnet. Administrasjonen i Finnmarksløpet var i møte med både kommune, Rica Hotels, Varanger trekkhundklubb og næringslivet i Kirkenes i midten av september. Vårt ønske om flytting ble godt mottatt.


Trygg inn- og utkjøring

Kommunens representanter mente at det ikke burde by på store vansker å få til en trygg og godt sikret trasé inn til bykjernen. Finnmarksløpet vil fram mot løpsstart gjøre et omfattende arbeid med logistikken for ”nye sjekkpunkt Kirkenes”.
Sportslig styre legger til grunn at et bedre sjekkpunkt må være på plass før endringen om å snu traseén iverksettes. Alt tyder på at det skal la seg gjøre, selv om ikke alle avtaler er signert. Finnmarksløpet velger å gå ut med denne nyheten nå slik at den skal være kjent før første startlistetrekking skjer rett etter 30. september.

Partnere