Finnmarksløpet

Webshop

Ingen staver i FL-500

Fra og med Finnmarksløpet 2012 er det ikke tillatt med skistaver som hjelpemiddel i 500 klassen. Her er sportslig styres begrunnelse.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 26.09.2011 09:44

Fra og med Finnmarksløpet 2012 er det ikke tillatt med skistaver som hjelpemiddel i 500 klassen. Her er sportslig styres begrunnelse.

Sportslig styre i Alta trekkhundklubb har altså besluttet å forby bruken av skistaver. – Vi har blitt kontaktet av flere kjørere som vil ha bort skistavene, sier leder i utvalget, Arne Karlstrøm. - Mange lederhunder vegrer seg for å gå forbi spann foran dersom det står en person å staker med skistaver eller hvis stavene henger etter sleden. I tillegg kan det selvsagt være en risiko ved stavbruk. Det er slett ikke alltid at kjøreren som bruker skistaver får med seg at et spann kommer bakfra, mange har også stor hette og musikk på øret. At en skistav treffer lederhunder er noe vi for enhver pris må unngå. Blir en hund skremt av dette, kan vi oppleve at den i ettertid ikke vil passere spann. Det er disse argumentene som ligger til grunne for denne avgjørelsen, meddeler Karlstrøm.


IKKE TILLATT: Fra 2012 er det ikke tillatt å bruke skistaver i Finnmarksløpets 500 klasse. Foto: Jørn Losvar

FL-1000 som før

Sportslig utvalg endrer ikke reglen om bruk av skistaver i 1000 km klassen. – I løpets første fase er det få 1000-kjørere som benytter staven. Mot slutten blir den gjerne tatt fram, men da er det som regel langt mellom spannene og mer oversiktlig. Flere vil sikkert reagere på dette, men det er likt for alle og vi må tørre å gjøre endringer for å sikre hundene, avslutter Arne Karlstrøm.

Partnere