Finnmarksløpet

Webshop

Hyggelig lesning

De unge damene satser friskt, den evige toer er tilbake, og antallet er rett så bra. Her er litt om de påmeldte til FL-2012 så langt.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 05.09.2011 10:09

De unge damene satser friskt, den evige toer er tilbake, og antallet er rett så bra. Her er litt om de påmeldte til FL-2012 så langt.

Det er enda lenge igjen til speaker kan rope 3-2-1-go! og sende første spann ut i gågata i Alta, 10. mars 2012. Likevel er kjørerne hissig på å få navnene sine på lista, det liker vi.


Foto: Anita B. Svaler
 

To unge damer satser friskt

En at hovedutfordringene for Finnmarksløpet er rekruttering til 1000 km klassen. I den lengste klassen kreves det ekstremt mye for å kunne stille et konkurransedyktig 14-spann. I år ser det ut som om vi kan glede oss over at minst to unge talenter har bestemt seg for å ta turen helt til Kirkenes og tilbake. Stine Berget Nordvik fra Trondheim imponerte med en sterk 8. plass i årets FL-500. 23-åringen klinker til og satser i den lengste traseen i år. Det samme gjør talentet fra Tana, Aila Emilie Sarre (20). Aila har fullført 500 kilometeren tre ganger med fjerdeplass som beste plassering.

PÅMELDT TIL FL-1000: Aila Sarre (til venstre) og Stine Berget Nordvik. Foto: Privat

 

Katy tilbake

Noe av det mange sikkert husker godt fra Finnmarksløpet 2008 var duellen mellom den evige toer, Katy Meier (40) fra Slagnäs, og Jan Vidar Dahle (43) fra Båtsfjord. Meier hadde to andreplasser i sekken fra før av og fortalte at dette ble hennes siste sjanse til å vinne. Hun ledet med en god halvtime ut fra Jergul, men på Jotkavannet kom spannet til Dahle opp på siden av henne. Det var da begge stoppet. Dahle gav henne en klem og beklaget at han var nødt til å ta fra henne denne seieren. I mål skilte det 25 minutter i favør Jan Vidar Dahle. Meier kjempet tappert men måtte ta til takke med nest øverste trinn på pallen – igjen. Nå er hun tilbake, ut fra presentasjonen hennes ser det ut som om det blir et løp med unghunder som skal lære dette gamet. Likevel, Katy er en glitrende kjører og det blir spennende å følge henne i FL-2012. Gledelig nok er også Jan Vidar Dahle tilbake i manesjen. Denne gangen ser det ikke ut som om det blir noen duell med Meier. Han vil kjøre FL-1000 med en ungt spann som skal gis mye hvile.


BACK ON TRACK: Katy Meier er påmeldt til FL-500. Foto: Reiulf Grønnevik (Altaposten)
 

Strømmer på

Det strømmer på med påmeldinger til vår eminente skjema- og tallgeneral, Arne Oddvar Nilsen. I skrivende stund nærmer vi oss 50, det er slett ikke ille så tidlig på høsten. Så langt teller vi hele 10 nasjoner, en fin fordeling mellom FL-500 og FL-1000 og en gledelig porsjon førstegangskjørere. Avslutter med vårt sedvanlige slagord som er hentet fra mor Finnmarksløpet, Hanne Rosenberg. - Detta blir moro!

Partnere