Finnmarksløpet

Webshop

Litt om mangt

Nå er det lenge siden det har skjedd ting her på Finnmarksløpets hjemmeside. Det betyr absolutt ikke at det skjer lite. Her er litt om hva vi holder på med for tiden.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Guro Storskjær/Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 23.08.2011 14:25

Nå er det lenge siden det har skjedd ting her på Finnmarksløpets hjemmeside. Det betyr absolutt ikke at det skjer lite. Her er litt om hva vi holder på med for tiden.

IDYLL: Foto, Guro Zahir Storskjær

Påmelding til FL-2012

En dag forsinket, den 16. august åpnet vi for påmelding til neste løp. Det er helt tydelig at vårt nettsystem har vært gjennom noen forandringer, alt gikk ikke helt som det pleier. Først fikk de som meldte seg på en feilmelding når de sendte inn skjema, deretter ville ikke siden lage en liste over de påmeldte. Når begge disse feilene ble rettet opp viste det seg at man ikke kunne gå inn på hver enkelt kjørers profil. Det er hyggelig å kunne meddele at alt nå fungerer. Enda hyggeligere er det at mange allerede har meldt seg på FL-2012. Det kommer inn navn fortløpende, og vår trofaste resultatservicemann gjennom alle år, Arne Oddvar Nilsen, legger nye navn ut hver eneste dag. Foreløpig ser det ut som om det er en fin fordeling mellom 500 og 1000 km klassen.


Terminfesting og NM

Flere spør oss om vi skal terminfeste løpet, og om vi vil søke om NM-status. Dette skal styrebehandles av Alta Trekkhundklubb i uke 36, vi vil oppdatere siden så snart vi vet utfallet.

GOD MOTTAKELSE: Foto, Geir Stian Altmann Larsen

Endringer for 2012

Finnmarksløpet har, som tidligere besluttet, ikke vært forandret i stor grad de siste årene. Det er derfor knyttet interesse til om vi kommer til å gjøre større forandringer fra 2012. Sportslig utvalg har hatt flere møter, men så langt er det lite som tyder på større forandringer. Med større forandringer så tenker man kanskje på lengde, nye sjekkpunkt, vesentligeregelendringer etc. Vi vil holde dere oppdatert, men slik det ser ut nå, vil mye bli likt 2011.


Premier

Det er ingen tvil om at det også i 2012 vil bli en solid premiepott. Det er allerede besluttet at en ny Saltdalshytte skal tilfalle sammenlagtvinneren av FL-1000 for løpene i 2012 og 2013, og en god slump med penger skal deles ut. Vi avventer med å fylle ut premielisten til vi har grundigere oversikt.

START: Foto, Guro Zahir Storskjær

Hjemmesiden og apps

Verden går videre, teknologien er i stadig fremgang. Vår hjemmeside må vel kunne sies å være litt akterutseilt hva layout og funksjoner angår. Finnmarksløpet har fått innvilget en søknad fra Innovasjon Norge som gir oss anledning til å modernisere og forbedre hjemmesiden. Den ”nye” hjemmesiden vil være operativ før løpsstart 10. mars 2012.
Noe annet som (nesten) er et must nå for tiden er en applikasjon for smarttelefoner, en såkalt app. Denne vil også komme før 2012 løpet. Om den kun vil omfatte GPS-tracking og resultatservice, eller om den også vil ha med en brukervennlig utgave av hjemmesiden vil tiden vise.


Profiler

Vi kommer til å krydre hjemmesiden med reportasjer fra hundemiljøet fra nå og fram til løpsstart. Det er mange spennende profiler som det kan være hyggelig å bli bedre kjent med. Har du som leser noen tips, er det bare å fyre av en telefon eller e-post til undertegnede.

Partnere