Finnmarksløpet

Webshop

Besøksrekord på livesending

Aldri har så mange sett på livesendingen fra start og innkomst av Finnmarksløpet som i år.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 18.03.2011 19:42

Det er elever fra Alta videregående skole som har stått ansvarlig for flerkameraproduksjonen i forbindelse med direktesendingen ved start og målgang under årets løp. Dette er et skoleprosjekt som er en del av praksisen til elevene på medialinja. Mange elever var involvert i arbeidet og dette er en fin måte å få praksis og erfaring i TV-produksjon.

Noen opplevde dårlig linje under sendingen. Årsaken til dette skyldes teknikk og forhold som lå utenfor elevenes ansvarsområdet. Lærer Tor Johansen kunne i ettermiddag informere finnmarkslopet.no om at årsaken til at det ble noe hompete var at det var rekordmange som benyttet denne lenken. I alt var det 14000 enkeltbrukere som benyttet seg av dette tilbudet. Streamingselskapet har aldri hatt flere samtidige brukere.

Finnmarksløpet setter stor pris at elevene stiller opp for løpet på denne måten. Det er en vinn-vinn situasjon for begge parter. Elevene får praksis, sporten og arrangementet blir formidlet ut til publikum. Neste år vil Finnmarksløpet ta høyde for at interessen for sporten har blitt så stor å legge tilrette for streaming som tåler flere brukere. Vi retter en stor takk til Alta videregående skole!

Partnere