Finnmarksløpet

Webshop

Roger Dahl vant Finnmarksløpet 1000

Mr. Finnmarksløpet klarte det. Etter et av hans mest dramatiske Finnmarksløp noen gang, kunne han jublende, lykkelig og dødsliten, krysse mållinjen i Alta sentrum kl. ????? som Norgesmester i langdistanse hundekjøring, åpen klasse.

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Anita B. Svaler og Jørn Losvar
Dato: 17.03.2011 18:16

Finnmarksløpet 2011 har vært et utrolig løp for den tidligere politimannen Roger Dahl. To ganger mistet han hundespannet, og måtte få hjelp av konkurrenter og publikum til å få tak i spannet igjen. På vei til Sirma falt plutselig hunden Høst om og døde i Rogers armer. Det var derfor mange motstridende følelser og tanker som for gjennom Roger Dahl, da han kjørte i mål til stormende jubel fra en stor folkemengde.

Tar alt

Ikke nok med at Roger Dahl tar en klar seier i årets Finnmarksløp 1000 km og blir norgesmester i langdistansehundekjøring. Han vinner også en ATV til 90 000 kroner og 63 000 kroner i pengepremier, i tillegg til en rekke andre premier. Med fjerdeplass i fjor og seier i år, ser det ut til at han også blir beste kjører sammenlagt i 2010 og 2011. Dermed kan han vinne en Saltdalshytte til en verdi av kroner 500 000,-. Robert Sørlie som ser ut til å bli nummer tre, får samme plassiffer som Roger Dahl, men siden Roger Dahl har slått ham med mer enn de 19 minutter Sørlie var foran Dahl i fjor, vinner Roger Dahl også hytta. 

Siste løp

 I dag tidlig fortalte Roger Dahl til media, at årets løp er det siste han løpet han kjører for å kjempe i teten. I følge Altaposten er dette noe han har tenkt på lenge. Men han er ikke helt ferdig med å kjøre Finnmarksløpet.

- Jeg kommer nok til å kjøre flere Finnmarksløp, men dette er siste året jeg kjører for å vinne, sier Dahl til avisa. Nå vil han satse på avl av gode trekkhunder. Kanskje blir det Finnmarksløpsvinnere fra Canyon Huskies i Alta også i framtiden.

Mr.Finnmarksløpet

Roger Dahl er den kjøreren som har deltatt flest ganger i Finnmarksløpet. Årets løp var hans 25. i rekken. De første årene kjørte han med schæfere, men gikk snart over til polarhunder som de fleste andre som driver med hundekjøring langdistanse gjør. Dahl vant første gang i 1992, og gjentok bedriften i 2005. Utover dette har han aldri vært dårligere enn nr. 11, og har flere pallplasser bak seg.

I tillegg til å kjøre, har Roger vært en viktig mann i organiseringen og utviklingen av Finnmarksløpet. Det er ikke uten grunn han kalles Mr. Finnmarksløpet.

Hundekjører på heltid

Roger driver kennelen Canon Huskies i Altadalen, ikke langt fra den verdenskjente Altaelva. Tilsammen har han rundt 30 hunder i kennelen. Etter at Dahl ble
pensjonert fra jobben som politimann, har han vært hundekjører på heltid. Neste år har han lovt superhandler Trine Lyrek at han ikke skal kjøre Finnmarksløpet. Da skal han være handler for henne.


Partnere