Finnmarksløpet

Webshop

Rapport fra hyttetaket

Trond Ørslien ville aller helst vært på Finnmarksvidda akkurat nå. Når det ikke lar seg gjøre, er det fint å drodle litt fra Saltdalshyttetaket i Gausdal.

Skrevet av: Trond Anton Andersen/Trond Ørslien
Foto: Snekkeren til Ørslien
Dato: 17.03.2011 18:22

Vår ekspertkommentator, Trond Ørslien fulgte løpet i Finnmark to dager. Nå har han måtte ta til takke med internettoppdateringer og telefonsamtaler. Ørslien er lidenskapelig opptatt av langdistansekjøring med hund, han har vunnet Saltdalshytta sist den ble delt ut. Nå deler han noen betrakninger med oss, over telefon, fra taket på hytta han setter opp.

Fordi han fortjener det
Slik det ligger an nå, blir Roger Dahl den store vinneren. Dersom ikke noe uventet skjer vil Dahl krysse mållinjen å motta mer enn bare seieren i løpet – han vil motta folkets hyllest. Setningen man hører fra mange som følger løpet, uansett om de er fra Voss eller Kirkenes, er:

-Ingen fortjener seieren mer enn Roger, mener Trond Ørslien.

Den store nedturen
Hvor vanskelig denne idrettsgrenen er forklarer Ørslien med en kort setning. 

- I fjor var Ralph Johannessen suveren, i år måtte han bryte i Levajok 2 med kun fem hunder igjen.

Ungdommen i 30-40 åra
De ”unge” kjørerne begynner å sparke de eldre i leggen. Sigrid Ekran drar nok en gang fra Robert Sørlie, lengre bak viser Gorm Engen muskler. Bjørn Hugo Kristoffersen og Thomas Wærner har fått sving på sakene, Kjell Brennodden klarer ikke å imponere med så fantastiske plasseringer, nå begynner de gamle å bli eldre. Uansett hvor fantastisk det er at kjørere på over 60 år kan hevde seg så bra år etter år, er det viktig at de litt ynge kommer til. Rekruttering i et så krevende løp er ingen selvfølge, mener Ørslien.

Noen mangler
Harald Tunheim, Tore Bergby, Arne Karlstrøm og Bjørnar Andersen stilte ikke til start. Et savn mener Ørslien.

Strekk i feltet
I en årrekke har løpet hatt fine forhold hvis vi ser bort ifra ekstrem kulde noen dager. Mot slutten av løpet har vær og vind herjet mer med kjørerne, dette gir seg utslag i stort strekk og små spann. 

Oppsummert
Hyttevinner Ørslien oppsumerer slik: - Artig med noen nye navn, men man kunne ikke funnet en mer verdig vinner enn Roger Dahl.

Vi legger til at Dahl enda ikke har gått i mål, dette er betraktninger slik det ligger an.

Partnere