Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Tysker i vinden.

Tyskeren Schuchert er på vei til Karasjok. Han er nå beste utenlandse kjører og kjørte ut som nummer fem fra Levajok klokken 04.50.

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas
Foto: Jørn Losvar
Dato: 17.03.2011 15:36

Bernhard Schuchert fra Sassenberg i Tyskland, kjørte ut som nummer fem fra Levajok i dag tidlig. Han er foreløpig beste utenlandske kjører i FL-1000. I følge hans kjørerprofil er dette den ultimate manndomsprøven for han og hundene. Her kan han teste seg og hundeteamet i langdistanseløp.

Bernhard har erfaring fra flere langdistanseløp i tillegg til Finnmarksløpet, som Iditarod og Femund 500/600. I Finnmarksløpet har han deltatt flere ganger siden 1998, og har en 9.plass som beste plassering å se tilbake på i 2001 . I tillegg deltok han i 2004 på Iditarod der han ble nr 50, han brukte 12 dager, 2 timer og 4 minutter fra Anchorage til Nome.

Løypen frem til Karasjok er preget av vinden som gir kjørerne utfordringer som enkelte bare isflater og motvind. Kjørerne må jobbe hardt for å komme seg fremover i sporet.

Pressesenteret har i løpet av formiddagen forsøkt å komme i kontakt med Schucherts handlere for kommentarer, uten hell. De sover kanskje?

 

 

Partnere