Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Roger Dahl kjører videre

gherw

Skrevet av: Arne Store
Foto: Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 16.03.2011 13:19

Etter å ha stelt hundene gir Roger Dahl noen ord til pressen. Slik forklarer han den triste hendelsen på fjellet. - Mens vi kjører på vanlig vis faller hunden om. Jeg går fram og ser at den hyperventilerer litt. Så sitter vi der en liten stund, og hunden reiser seg opp og vi er klar igjen. Etter 10 meter faller den om igjen. Jeg går fram og skal legge den i sleden. I det øyeblikket jeg løfter den opp dør han. Utover det vet jeg ingenting, nå er den sendt til obduksjon. Dette er veldig trist, men samtidig er vi midt i en konkurranse å vi må holde fokus. En lagkamerat er borte, så dette er ikke helt enkelt, sier Roger Dahl. Han tar hvile i Sirma før han legger i vei mot Levajok.

Veterinær, teknisk delegert (dommer) og rennleder har besluttet at Roger kan fortsette løpet.

Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Ukjent dødsårsak for Dahls hund

 - Alt vi vet er at hunden døde plutselig under løp. Den var undersøkt på alle sjekkpunkter og var i fin form. Den åt og hvilte normalt. Det var en to og et halvt år gammel hund, som hadde rundt 6000 kilometer trening bak seg, så det var en erfaren hund, sier veterinær Kathleen McGill, en av 11 veterinærene som arbeider under Finnmarksløpet.

Foto: Magne Ek, Altaposten

Roger Dahl hadde ingen grunn til å tro at det var noe galt med hunden. Han har også observert den på alle sjekkpunkter, og registrert at den var i fin form. 

- Dette er en av de vanskelige sakene. Det er alltid trist når en hund dør i et løp. Men vi skal ta med oss dette, og håpe at det kan bidra til å hjelpe andre hunder. Det er derfor det er veterinærer på alle sjekkpunkter, sier McGill. Hun har sjøl opplevd dødsfall blant hunder under oppdrag for hundeløp rundt om i verden.

 

Partnere