Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Nesten dødt løp etter 900 km

Når Elisabeth Edland og Marianne Skjøthaug har avsluttet årets utgave av Femundløpet 400 km og Finnmarksløpet 500 km er tidsdifferansen skremmende liten.

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Sten Tony Hansen
Dato: 15.03.2011 20:20

Det er forsåvidt irrelevant i enhver sammenheng, men etter at Marianne Skjøthaug og Elisabeth Edland har gjennomført årets to største løp – Femundløpet og Finnmarksløpet - skiller det kun 7 minutter mellom Edland og Skjøthaug etter 900 tilbakelagte kilometer.

Som vinner av Femundløpet tidligere i år brukte Skjøthaug 43 timer og 15 minutter på den aktuelle distansen på 400 kilometer. Edland sikret på sin side en 2. plass med 43 timer og 48 minutter. Skjøthaug ble med dette tildelt verdensmestertittelen, etterfulgt av Edland som verdens nest beste hundekjører.

I går fikk Edland revansje når hun vant Finnmarksløpet 500 km. Hun storkjørte hele veien og brukte 50 timer og 59 minutter på turen. Skjøthaug ble nummer to med 51 timer og 39 minutter. Edland mottok samtidig Norgesmestertittelen, -plassen foran Skjøthaug som ble sølvvinner.

Når dette regnes sammen skiller det kun 7 minutter mellom verdens to beste hundekjørere. Mye raskere enn å klargjøre en Grandiosa for servering, og det på en distanse som tilsvarer Kristiansand – Mo i Rana i luftlinje.

De som fulgte Finnmarksløpet i 2010  kunne også se Robert Sørlie og Bjørnar Andersen kjempe om sølv på 1000-kilometeren. De står oppført med nøyaktig samme tidsbruk – 131 timer og 13 minutter – og omtrent en’ sledelengde avgjorde hvem som skulle stå som nummer to- og tre på pallen. De som sier at alpintsporten er jevn bør ta en titt på hundekjøring! I år kom 28 hundekjørere i mål på FL-500 i løpet av et tidsrom på syv timer, noe som også er svært bra.

Partnere