Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Mira er fortsatt magisk

Kjell Brennodden kjører Finnmarksløpet for 14. gang. Alene bak sleden over vidda, men aldri ensom. På hvert sjekkpunkt venter heiagjengen fra Frankmotunet.

Skrevet av: Anne-Mette Bjøru
Foto: Bianca Nustad
Dato: 16.03.2011 13:09

Kjell Brennodden ligger i tetgruppa i FL-1000. Han er nå kommet til Neiden. Farten har gått litt ned og strategien for seier sprakk tidlig i løpet, men Kjell har ikke gitt opp. Han satser på å finne nye muskler og dermed gjøre noe slik at han kan krysse mållinja helt i toppen.

Mira leder alene

Det viser seg at Mira, hunden som nektet å bli igjen hjemme i Folldal da bilen ble pakket klar til avgang, tenkte riktig da hun hoppet inn i forsetet. Hun er nå leder alene da den andre måtte settes av. I rosa trøye går Mira i front og har vist seg å være sterk pådriver foran de 10 øvrige arbeiderne i spannet. - Det er igrunnen enormt at hun har blitt så viktig for framdrifta i spannet, hun som egentig ikke skulle være med, sier handleren. Hun må ha kjent på seg hva som foregikk og visst at hun kunne bidra i det lange løpet. Ikke rart pressesenteret har omdøpt henne til Magiske Mira.

Heiagjengen er med

Hver gang Kjell Brennodden starter Finnmarksløpet har han med seg supportere fra Frankmotunet på Grimsbu i Hedemark, et behandlingssted for ungdom med rusproblemer, der han også er daglig leder. Alle elevene er med til Finnmark og følger løpet rundt hele 100 mila. Med ledere er de tilsammen rundt 30 personer som reiser i buss og minibuss. Sønnen Jo Are Brennodden kjører også 100 mila og følget fra Frankmotunet heier på- og hjelper både han og faren rundt hele fylket.

Heiagjengen har hundekjøring som en del av behandlingsopplegget hjemme på Frankmotunet og kjenner hundene godt. For mange av elevene er det første besøk til Finnmark, og det er en fin anledning til å være sammen, se hundene de har trent i konkurranse og å følge sporten på nært hold her i nord.

 

Les om Mira her

Partnere