Finnmarksløpet

Webshop

Sjekkpunkt Kirkenes, Nord Norge

here

Skrevet av: Jeff King/SM Arctander (transl.)
Foto: Sten Tony Hansen/Niels Westphal (montasje)
Dato: 15.03.2011 06:00

Sjekkpunkt Kirkenes, Nord Norge

Klokken 2:50 i natt og med ganske energiske steg, sjekket Roger Dahl inn halvveis i Finnmarksløpet 2011 med alle 14 hundene glade og fornøyde. Et veldig fint spann. Da han forlot Neiden 1 klokken 18:30 i går kveld, med en klar halvmåne over seg, slet hundene med å komme seg på sporet igjen. Dette var første gang denne vinteren jeg virkelig ønsket å være kjører på sleden. Spenningen med et veltrent spann, kraftfulle og ivrige etter å komme i gang, mens konkurrentenes spann ligger redusert og stille i nærheten. Roger opplever et godt løp.

Den lille bygda Neiden er bare gangavstand til finskegrensa hvor sigaretter og øl fås kjøpt til bare halve prisen. Til den russiske grensen er bare knappe 30 minutter kjøring, og lokalbefolkningen krysser ofte nok til at gateskiltene er på begge språkene. Solen står opp tidlig og går ned sent, men kommer fortsatt bare så vidt over horisonten. I stedet går den rundt i en posisjon som for meg ligner på klokken 10.

Robert Sørlie sitt ni-spann har akkurat kommet inn til Kirkenes. Også de er livlig og sultne, men Robert og hans spann ser ut til å mangle spensten i steget som konkurrenten foran har. Han setter dekken på hundene og gir dem en fettrik godbit av ett eller annet slag, og starter jobben med å stelle hundene. Begge kjørerne jobber metodisk, og minner meg på det fokus som trengs for å fungere bra med så lite søvn.

Hotellet som fungerer som sjekkpunkt ligger mitt i en by med 9 000 innbyggere. Ryktet sier at de servere en ekstraordinær frokost og jeg ser fram til at kafeen skal åpne snart.

Jeff King

Les tidligere Kings Corner:


Klokken 2 i Neiden 1

Den perfekte starten på et fantastisk løp

Overgikk alle mine forventninger

Partnere