Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Fortsatt først i sporet

De fem første spannene er på vei fra Levajok til Karasjok, og det begynner å bli tydelig hvem som vil henge med i teten.

Skrevet av: Anki Ødegaard/ Mina Sveen
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 13.03.2011 09:49

Foto: Anki ØdegaardMI minutter er det bare bagateller som skiller kandidatene i toppen av resultatlista. Ole Sigleif Johansen var raskest i sporet til Levajok, men to av dem som puster ham i nakken nå har ferske VM-medaljer, og han har en tøff kamp foran seg.

Johansen kjørte ut som førstemann i sporet, klokka 8.45, med en luke på 25 minutter til de fem neste, som kjørte ut i tidsrommet 09.10 - 09.43. Edland og Skjøthaug har gull og sølv fra VM, og Ronny Wingren har en annenplass fra FL 500 i -09. De to andre er mindre meritterte, men ikke desto mindre med i kampen. Walseth har som målsetting å komme blant topp 20, mens Helmich har fullført FL to ganger til sjuendeplass.

Hviletidspotten og utligning av tid for starttidspunkt har mye å si for hvem som kjører ut fra Karasjok først. Wingren har tatt ut mer hvile enn Johansen, og har 20 minutter mindre obligatorisk hvile igjen enn ham. Bernd Helmich og Kristian Walseth har henholdsvis 24 og 22 minutter mer hviletid igjen enn Johansen, mens Elisabeth Edland har 7 minutter mindre hviletid igjen.

Marianne Skjøthaug startet nesten en time etter Johansen fra Levajok, men har til gjengjeld 41 minutter mindre hviletid igjen. Samtidig startet Skjøthaug 20 minutter etter Johansen fra Alta, og differansen mellom de to blir i praksis svært liten etter tidsutligning.

Det er jevnt, og kampen om pallplasser blir hard. Det er sannsynlig at det er de seks på toppen av lista som kan kjempe om topplasseringene, men den innbyrdes rekkefølgen er på ingen måte gitt. Mens noen kan ha brukt mye av kreftene i spannet allerede, kan andre ha reserver å gå på slik at de kan sette inn høygiret når det nærmer seg Alta.

 

 

\

Partnere