Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Ulykkesfuglen

Det er ikke fordi det er så skrekkelig lettvint og behagelig Amanda Calder kjører løp. Forhåpentlig har hun allerede hatt sin tilmålte del uflaks.

Skrevet av: Mina Sveen/Anki Ødegaard
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 12.03.2011 21:50

Lerkeblid og ved godt mot sitter Amanda Calder i den fullpakka kafeen på Skoganvarre. I år har det bare vært en alvorlig episode rett før start, og Calder er godt fornøyd. I fjor snødde hun inne, hadde slåsskamp i spannet og fikk bittskader i begge tomlene rett før avgang til Finnmark. Likevel klarte hun å stille til start. Dessverre måtte hun bryte løpet, men har tro på at det vil gå bedre i år.

Rett før start i år, måtte hun i all hast skaffe en ny hund, da en av tispene hennes ble skadet i slåsskamp. Heldigvis gikk det i orden med en hund fra Aslak Prestbakkmo, og Calder fikk starte.  Forhåpentlig har hun gjort unna sin porsjon uflaks, og vi ønsker henne lykke til videre i løpet.

Calder startet i Finnmarksløpet for første gang i fjor, og har gjennomført både Troms Quest og Pasvik Trail. Hun bor i Troms og kjører både egne og Tom Frode Johansens hunder.

Partnere