Finnmarksløpet

Webshop

- Overgikk alle mine forventninger

Jeff King ( 55) fra Alaska og vinner av Iditarod fire gange, gjester Finnmarksløpet. Han er full av lovord etter å ha overvært start og restart i dag.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Niels Westphal (montasje)
Dato: 13.03.2011 02:30

Jeff King ( 55) fra Alaska og vinner av Iditarod fire ganger, gjester Finnmarksløpet i år. Han er full av lovord etter å ha overvært start og restart i dag.

Jeff King skal følge hele løpet sammen med landsmannen Don Lyrek. Lyrek er assisterende rennleder på tredje året og kjenner løpet godt. De har nå kommet til Skoganvarre og over telefon forteller King:

- Det har vært en fantastisk dag. Jeg likte det jeg så og opplevde både på starten og restarten. Det var spektakulært og spennende. Kulturinnslag, barn, publikum og ikke minst hundekjørerne gjorde stort inntrykk. Hele arrangementet var veldig profesjonelt.

Fra starten og opp til Sorrisniva ( restarten) kjørte Jeff selv spannet til verdensmester Sigrid Ekran. Dette ble en spesiell opplevelse for King:

- Å kjøre Sigrid sitt spann ble veldig spesielt for meg da en av hennes ledere er en hund som hun har kjøpt av meg. Å stå bak sleden og føle at hunden kjente meg igjen når vi kjørte og jeg snakket til hunden var en sterk opplevelse. Stemningen på restarten var flott med hunder, lavvoer og masse mennesker. denne dagen har overgått alle mine forvetninger, avslutter King.

Partnere