Finnmarksløpet

Webshop

Roger Dahl

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Berit Barlund/Finnmarksløpet
Dato: 10.03.2011 08:00

Profil FL-1000 - Roger Dahl (59) fra Alta

 Foto: Berit Barlund

Om Roger kunne vi ha skrevet side opp og side ned. Han blir kalt «Mr. Finnmarksløpet», og det er vel neppe noen grunn til å diskutere den tittelen. I 2011 starter han løpet for 25 gang. Dahl har bare brutt en gang, og det var da han startet med schäferspannet i 1983. Ingen har kjørt Finnmarksløpet flere ganger enn Roger Dahl.
To ganger har han vunnet løpet, i 1992 og i 2005. Det har blitt mange pallplasseringer på den pensjonerte politimannen, i år har han god tro på en ny.

Trenger en sinting!

En av Rogers utfordringer har vært å få strenge nok handlere med seg ut i sporet. Kanskje litt komisk, men Roger har ved flere anledninger tapt plasseringer fordi ingen av handlerne har turt å si han i mot. Selv sier han at når trettheten tar overhånd så hjelper det ikke med aldri så mye erfaring, da er det viktig at noen setter skapet på plass og forteller han hva som er kloke valg. I år har han alliert seg med sin gode venn og nabo, Trine Lyrek. - Trine vet hva det handler om, og tør å si i fra, meddeler Roger med et smil om munnen.

To år på sleden

For å illustrere hvor mye hund Dahl har kjørt har noen laget et regnestykke. De har kommet fram til at «Mr. Finnmarksløpet» har stått til sammen to år på sleden i løpet av sitt 59-årige liv! Etter årets løp tar Roger et velfortjent hvileår. Han skal ikke kjøre Finnmarksløpet i 2012, da passer det vel fint med en seier før man tar ferie, eller hva..?

Partnere