Finnmarksløpet

Webshop

Marianne Skjøthaug

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Anki Ødegaard/Mina Sveen
Dato: 09.03.2011 07:05

Profil FL-500 – Marianne Skjøthaug (43) Langfjordbotn/Alta

Ingen tvil om at det knytter seg stor spenning til denne deltakeren. Når man blir historisk, og vinner VM samme år som man skal delta i Finnmarksløpet, så er man favoritt, så enkelt er det. Selv er hun temmelig ydmyk i forhold til årets løp, og føler ikke det store presset på skuldrene.


Verdensmester i venting

Skjøthaug har faktisk ikke deltatt i mange store løp. To Femundløp, ett Finnmarksløp og tre ganger Pasvik Trail er merittlisten så langt. Noe av forklaringen til det heter Arne, med Karlstrøm til etternavn. Mannen i huset er en av dem som har flest starter i Finnmarksløpet. Marianne har trofast stått ved sperrelinjen som handler og dermed har det ikke blitt mange løp på henne. Mer enn en gang har hun slått fast at hun er verdensmester i venting på sjekkpunkt, nå har hun bevist at hun er verdensmester i hundekjøring også.

 

Gullet ska hem´

Familien Skjøthaug/Karlstrøm bor i idylliske Langfjordbotn i Alta kommune, og har i følge seg selv, verdens fineste treningsløyper. Skjøthaug kjører for arrangørklubben, Alta THK. Vi må tilbake til 2002 for å finne siste lokale gullvinner i 8-spann klassen, da vant Markus K. Leistad.
På kennelen er det 50 voksne hunder og mange av dem er av den polare typen. I Femundløpet beviste hun at litt “gammeldagse” huskyer kan hamle opp med lette langbente maratonløpere, det blir spennende å se om det samme gjentar seg i Finnmarksløpets 500 kilometer i 2011.

 

Foto: Anki Ødegaard

Partnere