Finnmarksløpet

Webshop

Harald Tunheim

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Trond Anton Andersen, Finnmarksløpet
Dato: 06.03.2011 08:10

Profil FL-1000 - Harald Tunheim (52) fra Alta

 Foto: Marianne Erlandsen

Når Harald Tunheim tar i mot ankeret fra starteren i gågata er han i gang med sitt 17 Finnmarksløp. Merittlisten er intet mindre enn imponerende, det er kun Sven Engholm som har flere seiere i løpet. Harald har vært på pallen hele ni ganger, fem ganger helt øverst. Det sier seg selv at 52-åringen alltid må regnes med i teten.

Døtrene skal sørge for pallplass
Ledertispa Pusan har vært en av suksessfaktorene. Den robuste tispa har ledet friluftslæreren til mange gode plasseringer, nå er det døtrene Blåbær og Gjende Harald har troen på. Begge er i følge han selv meget gode ledere, og gode ledertisper har alltid vært Tunheims varemerke.

De siste to årene har han havnet litt lengre ned på resultatlistene. Årsaken til det er blant annet at kennelen fikk et utbrudd av Parvo i 2007. En hel årgang forsvant og rekrutteringen ble ikke slik som forventet. Tunheim har de siste årene satset på et spann med overvekt av litt mindre tisper. I 2011 er gjennomsnittsstørrelsen litt større, noe han selv har troen på.

 Foto: Trond Anton Andersen, Finnmarksløpet

Noe forandres aldri
Hundespannet vil alltid være dynamisk og forandret fra år til år, noe som alltid består (i samme drakt) er handlervogna. Haralds tilårskomne bil er blitt en mekanisk institusjon under løpet. - Man må ha et varemerke, flirer Tunheim som stolt kan meddele at doningen har fått ny girkasse. Da er det ingen tvil, hundene, Tunheim og gammel-Forden er KLARE!

Partnere