Med til sammen 56 spann til start i helgas arrangement kan nok arrangøren si seg fornøyd med årets Alta 2-dagers.

Skrevet av: Jannicke Mannsverk
Dato: 10.01.2011 12:41

Det var friskt på fjellet denne helgen. Rundt 15 minusgrader, en del vind og til tider dårlig sikt. Utvidet lengde og sjekkpunktdrill gjorde at mange stilte til start denne helgen, arrangementet kan i lys av dette kalles en suksess.
Harald Tunheim, en av storfavorittene, havnet langt nede på resultatlista. Dette skyldes ganske enkelt at han på grunn av biltrøbbel kom over en time for sent til start.

I 160 km klassen for 12-spann ble Roger Dahl den som trakk det lengste strået med tiden 08.30.11. Hakk i hæl fulgte Arne Karlstrøm på andreplass og Ole-Sigleif Johansen på en tredjeplass, 28 minutter bak vinneren.

For samme distanse med åtte hunder stilte 17 spann til start. Eline Lihagen vant sin klasse med
tiden 10.17.10. Dahlen og Thorheim på påfølgende plasseringer drøye seks og 25 minutter etter Lihagen.

2 x 50 km klassen, besto av til sammen 16 kjørere. Best av alle var Karolina Karas, den nyankomne handleren til Steinar Kristensen på Jotka var suveren og passerte målstreken 10 minutter foran nummer to.. Sølvi Monsen, som kjørte sitt første løp, toget inn til en imponerende andreplass. Tredjeplass gikk til Rune Røksland.

Se Altapostens klipp fra løpet

Resultater Gausdal Maraton

Åpen klasse hel maraton, vant Petter Jahnsen fra Tufsingdal som kjørte seg opp fra en
11.plass etter første sjekkpunkt. Jahnsen fullførte med en samlet tid på 16 timer og
13 minutter.
Hilde Askildt vant 8-spanns klassen, helmaraton med tiden 17 timer og 11 minutter. Askildt