Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpet i Paris

Tirsdag var Roger Dahl og Finnmarksløpet en del av en historisk pressekonferanse på toppen av Triumfbuen i Paris. Sammen med det franske hundeløpet La Grande Odyssee ble samarbeidet presentert.

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 27.10.2010 10:24

Tirsdag var Roger Dahl og Finnmarksløpet en del av en historisk pressekonferanse på toppen av Triumfbuen i Paris. Sammen med det franske hundeløpet La Grande Odyssee ble samarbeidet presentert.

Det var under årets Finnmarksløp de første tankene rundt et samarbeid ble konkretisert. Ledelsen i La Grande Odyssee var i Alta i mars og fikk med seg store deler av arrangementet. De ble imponert over hva de så og ønsket å drøfte mulighetene for et samarbeid. Arctic Alps Cup ble en realitet hvor de tre beste sammenlagt i begge løp i 2011 deler en premiepott på 10.000 Euro.

Finnmarksløpet AS ser på dette samarbeidet som i første omgang er et prøveprosjekt over tre år, som spennende. - Dette kan være med på å skape økt oppmerksomhet rundt langdistanse hundekjøring i Europa, sier styreleder i Finnmarksløpet AS, Per Aronsen. Han nevner tre hovedområder som vil være fokus rundt dette samarbeidet.

- Å skape flere konkurranser for kjørerne med mulighet for større premier, økt fokus fra media i forhold til profilbygging av kjørerne og styrking av merkevaren Finnmarksløpet, er sentralt sier Aronsen. - Dette vil også kunne åpne for nye arenaer for våre samarbeidspartnere som vil være viktig i en videre utvikling av løpet, forteller Aronsen.

Roger Dahl, som gjennom 30 år har vært en av ildsjelene bak Finnmarksløpet, var tilstede under pressekonferansen på Triumfbuen i Paris i går. Det var en beveget Dahl som presenterte Finnmarksløpet foran fransk presse og næringsliv. Roger som har viet mange år av sitt liv for Finnmarksløpet syntes dette var spesielt.

- Å få lov til å snakke om Finnmarksløpet på toppen av Triumfbuen er stort, sier Roger Dahl. Han understreker videre at Finnmarksløpet skal fortsette å dyrke sitt langdistanse preg.

-Vi har vårt løp og skal utvikle dette i tråd med våre visjoner og ideer, og La Grande Odyssee må gjøre det som passer dem. Det er likevel spennende å spille på felles interesser og områder som kan gagne begge løp og sporten vår, avslutter Dahl som ikke utelukker at han selv stiller til start i alpene en gang.

Se deltagerne i 2011 utgaven av Arctic Alps Cup, klikk her

Partnere